Vapaa-aika

Harrasta Luohuan koulun pihapiirissä, liikuntasalissa tai erilaisissa kerhoissa. Ulkoile Tönkyräkankaalla, Kipsuanjärvellä, Karhuviian kivellä, Jussilanrannassa tai Hangasnevan luontopolulla. Tervetuloa tutustumaan kylän vapaa-ajan mahdollisuuksiin.

Luohuan koulu

Koululta löytyy lasten leikkipuisto, pieni nurmialue sekä iso valaistu hiekkakenttä maaleineen, joka tarjoaa alustan ulkoliikuntalajeihin. Talvisin kentältä löytyy ulkojää kaukaloineen.

Luohuan koulun salia voi myös varata ilmaiseksi. Koulun avaimen saa panttia vastaan, joka maksetaan takaisin avaimen palautuksen yhteydessä..

Tönkyräkangas

Tönkyräkankaalta löytyy valaistu 2 km pururata/latu, yleinen laavu/nuotiopaikka ja kota sekä Tönkyräkankaan maja. Kyläläiset ja kuntalaiset voivat vuokrata majaa veloituksetta käyttöön. Maja on auki klo 21 saakka. Alueella on myös frisbeegolfrata, jota kehitetään edelleen.

Ulkoliikuntapaikkojen valot sammuvat klo 22:30.

Kipsuanjärvi

Järven rannalta löytyvät kota ja laavu. Matka kylältä järvelle on n. 11 km. Kipsuanjärvelle löytää helposti noudattamalla Google Mapsin ohjeita.

Ajo-ohjeet järvelle:

Aja Viitalanperäntietä n. 6,9 km ja käänny vasemmalle metsäautotielle. Laavulle johtava metsäautotie on n. 3 km pitkä ja päällystetty karkealla sepelillä. Jätä auto tien päähän ja kävele loppumatka polkua pitkin.

Jussilanranta

Luohuanjokivarteen sijoittuvasta Jussilanrannasta löytyy hiekkarantainen uimapaikka, laavu/nuotiopaikka sekä lentopallokenttä. Osoite Mikkolantie 28.

Karhuviian kivi

Karhuviian kivi on suosittu retkeilijöiden ja kiipeilyharrastajien keskuudessa. Kivi on n. 7 metriä korkea ja kuuluu Suomen suurimpiin siirtolohkareisiin. Paikalta löytyy nuotiopaikka. Kivi on suojeltu, joten olethan varovainen!

Ajo-ohjeet kylältä päin (7,6 km):

Aja Ylipääntietä 3,6 km. Käänny vasemmalle Isonmaantielle ja aja sitä n. 4 km. Viitan osoittamassa paikassa aja auto parkkiin tien laitaan. Loppumatka kävellen viitan osoittamaan suuntaan noin 200 m.

Hangasnevan luontopolku

Paavolaan ja Luohualle sijoittuvalle entiselle turvesuolle rakennettu erämainen retkeilyreitti on noin 4,1 km pitkä ja soveltuu erinomaisesti ympärivuotiseen käyttöön niin maastopyöräillen kuin kävellen. Luontopolulla on pitkospuita, useita penkkejä maisemapaikoilla ja näkötorni sekä laavu ja nuotiopaikka. Erityisesti keväällä alueella on paljon lintuja. Talvella reitillä ja sen tuntumassa kulkee hiihtolatu.

Liikkujien tulee pysyä merkityllä reitillä, sillä alueella on syviä kanavia, lähteitä ja paikoin syvää suota. Viralliset kulkupaikat alueelle Vihannintieltä (Vihannintie 366) tai Paavolan kylän kuntorataa pitkin.


Siikajoki-opisto

Siikajoki-opistolla on toimintaa koko kunnan alueella. Luohualla järjestettäviä kursseja löytyy esimerkiksi musiikkiin ja käsitöihin liittyen. Tutustu opiston kurssivalikoimaan osoitteessa: siikajoki.fi/siikajoki-opisto


Siikajoen 4H-yhdistys

4H-yhdistys järjestää kylällä lapsille kerhotoimintaa tai yksittäisiä toimintapäiviä.

Tietoa muista Siikajoen kunnan palveluista löydät helposti kunnan omilta nettisivuilta siikajoki.fi.